Wanneer je met roeien begint is het belangrijk dat je over de juiste benodigdheden beschikt. Het is namelijk de bedoeling dat deze benodigdheden je prestaties bevorderen, niet belemmeren. Ook zal roeikleding bescherming bieden tegen sommige weerselementen, denk dan aan regen, wind en kou.

In deze blog zullen verschillende benodigdheden voor het roeien uitgelicht worden.

Een roeipakje

Een roeipakje is een kledingstuk dat je absoluut nodig zult hebben wanneer je wilt gaan roeien. Een roeipakje heeft in de meeste gevallen een ademende werking, verder is het snel drogend. Door deze eigenschappen zit een roeipakje al gauw erg comfortabel. Verder zijn roeipakjes vaak extreem licht van gewicht. Zo zal een roeipakje in de meeste gevallen niet meer dan 200 gram wegen, door dit lage gewicht kun je het roeipakje eenvoudig opbergen in kleine ruimtes en eenvoudig meenemen.

Een roeijack

Sinds een roeipakje in de meeste gevallen over korte mouw beschikt kan een roeijack nog wel eens van pas komen tijdens regenachtige omstandigheden. Net als een roeipakje is een roeijack ook waterdicht. Verder beschikken roei-jacks vaak over zakken, dit is handig wanneer je een mobiel of portemonnee bij je wilt hebben.

Roeihandschoenen

Wanneer je als roeier veel kilometers op het water maakt wil je natuurlijk geen blaren of andere ongemakken aan je handen krijgen. Naast het beschermen van je handen tegen de continue frictie voorkomt het dragen van roeihandschoenen ook het krijgen van koude handen. Dus roei jij graag het hele jaar door, dan zijn roeihandschoenen een absolute must have.

Turtles

Een turtle is een mouwloos jack dat zeer veel bewegingsvrijheid beidt tijdens het roeien. Turtles komen voornamelijk goed van pas tijdens warme weersomstandigheden waarbij je veel zweet. Een trurtle is daarnaast ook nog eens waterdicht en heeft een ademende werking.

 

Ben jij van plan om binnenkort met roeien te beginnen óf heb je al enige ervaring en zoek jij kwalitatief goede roeikleding? Bekijk dan de mogelijkheden met betrekking tot roeikleding bij United Rowing.  

Write A Comment