Ga jij graag hardlopen, wandelen of powerwalken? Dan weet je vast als geen ander dat het dragen van de juiste sokken in je sportschoenen of sneakers een enorm verschil kan maken. Door te kiezen voor sokken die op hun plaats blijven zitten kun je striemen, blaren en andere ellende voorkomen. Daarnaast is comfort belangrijk: zo kan jij je focussen op je prestaties en genieten van je hardlooprondje, of juist van de rust die een mooie wandeling in de natuur je brengt. Sokken moet je nu eenmaal dragen, maar je wilt ze eigenlijk niet voelen. Hoe zorg je ervoor dat je lekker kunt sporten of wandelen zonder onderbroken te worden door irritaties over slecht zittende sokken?

Onzichtbaar comfort


Als je, naast dat je je comfortabel wilt voelen tijdens het wandelen of hardlopen, ook waarde hecht aan het totale plaatje van je (sport)outfit, kun je het beste kiezen voor footies. Footies zijn kleine sneakersokjes die niet zichtbaar zijn boven je schoenen. Zo leiden je sokken niet af van de rest van je outfit en gaan ze op in het geheel. Footies zie én voel je nauwelijks zitten, en toch houden ze je voeten lekker fris en bieden ze comfort. Zo krijg je na afloop geen last van blaren of pijnlijke voeten, en hoef je je om hygiëne ook niet druk te maken. Belangrijk is om te kiezen voor de juiste maat, zo weet je zeker dat de pasvorm klopt en dat jouw sokken niet zullen knellen, afzakken of opkruipen. Als je gaat bewegen is het ook fijn om sokken te dragen met een gel- of antislipslaag op de hiel. Zo’n laag zorgt voor extra grip en zal ervoor zorgen dat, hoe hard je ook gaat, jouw sokken op hun plek blijven zitten.

Geen geitenwollen sokken

Hoewel het in de zomer fijn is om sokken te dragen gemaakt van luchtige materialen zoals katoen of bamboe, kun je in de herfst en winter beter kiezen voor sokken van een dikker materiaal, zoals wol. Op de koudere dagen heb je sokken nodig die de warmte makkelijker vasthouden, en toch goed ventileren. Hiermee sta je voor een nóg grotere uitdaging: je wilt niet gelijk in niet zo stijlvolle en veel te dikke geitenwollen sokken lopen, maar tegelijkertijd bieden kleine sneakersokjes vaak niet het warmtebehoud dat je voeten nodig hebben tijdens de koudere maanden. Wollen sneakersokken combineren de onzichtbaarheid van reguliere sneakersokken met extra warmte en comfort. Omdat wol een natuurlijk materiaal is, ademt de stof desondanks wel erg goed. Op deze manier hoef je je sokken zelfs in hartje winter niet te zien, en heb je het toch heerlijk warm: dat loopt wel zo prettig als je de regen of sneeuw moet trotseren.

Write A Comment