Voor iedereen is het duidelijk dat gezonde voeding beter is voor je dan chips, snoep en frisdrank. Ook weet iedereen dat sporten beter voor je is dan niet sporten. Maar hoe ziet dit er uit in de praktijk? Alleen door die gezonde lifestyle in de praktijk te brengen, zul je de goede gevolgen ervaren. Wij geven je een aantal tips die je helpen om een gezonde lifestyle op te bouwen.

Gezonde tips

Wij geven je een aantal tips zodat jij een goede start kan maken met jouw verantwoorde, nieuwe lifestyle! In het begin zal dit altijd even wennen zijn. Nieuwe gewoontes aanleren is namelijk niet makkelijk. Maar met een beetje doorzettingsvermogen, kun je al heel veel dingen bereiken!

Plan eetmomenten
Een gezonde lifestyle begint bij een gezond eetpatroon. Het handigste is om vaste eetmoment in te plannen. Door het vaste eetpatroon maak je voor jezelf een overzichtelijk schema en heb je minder snel behoefte aan suiker. Door een weekmenu samen te stellen kom je niet voor verrassingen te staan en kun je ervoor zorgen dat je altijd alle boodschappen in huis hebt voor de week.

Beweeg voldoende
Veel beweging zorgt niet alleen voor het verbranden van meer calorieën, het zorgt er ook voor dat je je beter voelt. Dit komt doordat de hersenen een geluk stofje aanmaken. Neem bijvoorbeeld ’s avonds na het eten of in het weekend een lekkere frisse neus door een half uur te gaan wandelen. Wij adviseren om 30 minuten te sporten, minstens drie tot vier keer in de week.

Zoek andere gewoontes
Ben je gewend om ’s avonds op de bank met een kop koffie een stuk chocola te pakken? Of zet je vaak door de weeks een bak chips op tafel? Ga eens na hoe je op dit soort momenten kunt genieten van iets anders dan eten. Ruil het stuk chocola in voor een goed tijdschrift of ruil de bak chips in voor een goed gesprek met je vriendinnen.

Nee ik ben niet op dieet. Ik verander mijn lifestyle!

Vertel de tips tegen anderen!

Deel deze tips met je omgeving. Zodat je familie, vrienden en collega’s hiervan op de hoogte zijn. Zij kunnen hier dan ook rekening mee houden. Deze mensen zullen dan wat anders voor jou op tafel zetten, dit motiveert jou weer om door te gaan met de gezonde lifestyle. Heel veel succes!

 

Write A Comment