We vinden het leuk om te shoppen, maar dit is niet altijd even makkelijk. Vooral niet als het om het kopen van een jeans gaat. Dan zakt de hij weer van je kont af en dan zit hij weer te strak om je heupen. Dit zijn bekende problemen. ‘Wie mooi wilt zijn moet pijn lijden’ zeggen ze dan, maar toch zou het fijn zijn als je jeans ook eens echt lekker zit. Wist je dat kleine verschillen in stiksels, wassing of plaatsing van zakken al een groot verschil kunnen maken? Als je weet waar je op moet letter bij het kopen van een jeans is het heel eenvoudig!

Tips voor de perfecte jeans

Voor het uitzoeken van de perfecte jeans is het van belang van tevoren te weten wat je wilt. Vind je het bijvoorbeeld fijn om een wat stijvere broek te dragen of heb je het liefst alles zo veel mogelijk meegerekt? En naar wat voor een model ben je naar op zoek? Wij helpen je graag bij het uitzoeken van de perfecte jeans. Hiervoor hebben we een aantal tips opgesteld die je hierbij helpen!

Het model
Welk model het beste bij je past heeft te maken met je eigen lichaamsvorm. Heb jij het peerfiguur? Je hebt bij dit figuur vaak een wat breder onderlichaam en een smalle taille. Bij dit figuur is het vaak moeilijk om een jeans te vinden die perfect aansluit bij je bovenbenen en billen. Het is aan te raden om hier goed naar te kijken. Heb jij een appelfiguur? Je hebt bij dit figuur mooi gevormde en lange benen. Bij dit figuur is een bootcut jeans aan te raden. Bij deze broek lopen de broekspijpen iets uit vanaf de knie en hierdoor lijk je slanker, en komt er meer balans tussen boven- en onderlichaam.

De lengte
Het ligt aan de schoenen die je het meest onder de nieuwe jeans draagt, hoe lang de juist moet zijn. Draag je vaak sneakers? Dan moet je een jeans hebben die tot halverwege de achterkant van de jeans komt. De jeans is te lang wanneer je door je jeans je schoenen niet meer ziet en wanneer de broekspijp plooien heeft aan de onderkant. Je jeans is te kort wanneer je enkels zichtbaar zijn en wanneer je je sokken kunt zien.

Check check dubbelcheck
Denk je dat je de juiste jeans gevonden hebt? Dan is het nog belangrijk om nog een laatste check te doen! Kijk goed of je de jeans gemakkelijk dicht krijgt, kijk of de broek geschikt is voor de schoenen die je erbij wilt dragen en kijk of de kleur bij je past. Heb je dit gecheckt en is het allemaal goed? Dan heb je je perfecte jeans gevonden!

Vraag om advies

Mocht je er echt niet uitkomen, vraag dan advies aan vrienden, familie, collega’s of wanneer je in een winkel bent vraag dan naar de verkoopsters. Deze mensen hebben er vast een mening over die ze met jou willen delen. Het belangrijkste is wel dat je de jeans zelf mooi moet vinden, wat je moet hem zelf dragen!

Write A Comment