Ook op de warmere dagen in de lente en zomer wil je er graag goed uitzien. Als je dan de hele dag in een overhemd met lange mouwen loopt kan het erg warm worden. Het is vaak niet comfortabel en het voelt ook niet erg fris. Wanneer de temperatuur weer stijgt kan een overhemd met “korte mouwen” uitkomst bieden. Korte mouw hemden bieden verkoeling, optimale bewegingsvrijheid en draagcomfort. Doordat de hemden van 100% katoen zijn, kan vocht ook nog eens makkelijk worden afgevoerd, waardoor het hemd altijd fris blijft aanvoelen.

Korte mouw overhemden die niet gestreken hoeven te worden

Strijkvrije overhemden met lange mouwen bestaan al enige tijd. Tegenwoordig zijn er ook strijkvrije kwaliteit overhemden met korte mouwen. Korte mouw overhemden zijn zeer prettig wanneer je kostbare tijd wilt besparen en geen zin in strijken hebt. Bekende merken die strijkvrij korte mouw overhemden aanbieden, zijn Casa Moda, Eterna, Ledûb en Seidensticker. De strijkvrije ofwel non iron korte mouw overhemden zijn van hoge kwaliteit en te koop bij overhemden.com.

Hippe Italiaanse korte mouw overhemden

Italiaanse overhemden zijn populair vanwege hun strakke uiterlijk. Italiaanse overhemden met korte mouw onderscheiden zich door de sterk getailleerde pasvorm.. Dit resulteert in Italiaanse korte mouw overhemden die zeer smaakvol en modieus zijn. Italiaanse overhemden zijn te herkennen aan:

  •       Opvallende designs
  •       Hoge boorden
  •       Dubbele kragen
  •       Fantastisch dessins
  •       Fijne stoffen
  •       (Vaak) dubbel getwijnd of op z’n Italiaans: Doppio Ritorto
  •       Met oog voor detail gemaakt

Korte mouw overhemden voor iedereen

Overhemden zijn er in alle soorten en maten. Daarnaast zijn ze leverbaar in verschillende pasvormen. Korte mouw overhemden zijn voor iedereen en dus ook in een grote maat. De boordmaat zegt iets over de maten en verhoudingen van het gehele overhemd. Een overhemd maat wordt weergegeven in ”boordmaat”. Daarnaast is het verstandig om te letten op de pasvorm. Kies voor een regular fit overhemd als je een rechte pasvorm wilt en kies voor een comfort fit overhemd als je de taille omvang groter wilt dan de borstomvang. Let op! Je moet de boordmaat niet verwarren met je colbert maat. Heb bijv. colbert maat 52 of 54, dan is dit te vergelijken met boordmaat 41 of 42. Mocht je het niet zeker weten, neem dan altijd contact op met de klantenservice van Overhemden.com. Onze mannen staan voor je klaar, ook voor het bepalen van de juist boordmaat.

Write A Comment