Iedere man hoort op z’n minst één wit overhemd in z’n kast te hebben hangen. Dit is namelijk een absolute must have. De kans dat je deze op z’n tijd dient te dragen bij speciale gelegenheden is natuurlijk ontzettend groot. Waar het dragen van een overhemd voor de één alleen bij hoge uitzondering gebeurt, is het voor de ander dagelijkse kost. Toch blijft het in de meeste gevallen iedere keer weer een uitdaging om een nieuwe net overhemd te kopen. Om je een eindje op weg te helpen, hebben we een aantal tips voor je, waarmee het kopen van een overhemd een stuk gemakkelijker wordt. Dus heb jij hier moeite mee, dan is het zaak dat je goed oplet.

Welke stof kies je?

De eerste stap naar één of meerdere nieuwe luxe overhemden voor heren, dat is natuurlijk de keuze voor de stof waarvan je overhemd is gemaakt. In de meeste gevallen is dit van katoen, maar ook wol en linnen behoren tot de mogelijkheden. Het is dus belangrijk dat je kiest voor een stof die bij je past. Gaan we voor een luxe overhemd, dan is het verstandig om te kiezen voor katoen of wol. Deze stoffen zijn namelijk doorgaans een stukje dikker, waardoor het al snel wat stijlvoller en dus sjieker oogt, iets wat je graag met het dragen van een overhemd wilt uitstralen.

Kleur

Wanneer je de stof hebt gekozen, is het tijd om te bepalen voor welke kleur je gaat. Aangezien je op zoek bent naar een chique overhemd, zullen lichte kleuren al snel afvallen. De kleuren die je het beste kunt dragen als het zakelijke overhemden betreft, zijn met name wit en blauw. Uiteraard kun je in de zomermaanden ook kiezen voor een wat lichtere kleur, maar kleuren zoals geel zijn absoluut een no-go als het een zakelijk aangelegenheid betreft. Houd hier daarom dus ook goed rekening mee tijdens het zoeken naar een geschikt overhemd.

Online shoppen

Het grote voordeel van tegenwoordig, is dat je gemakkelijk en snel je favoriete overhemd online kunt shoppen. Dit heeft als grote voordeel, dat je direct kunt zien welke soorten, maten en ook kleuren er allemaal beschikbaar zijn, zodat je niet eerst de hele winkel door hoeft. Op Gentiluomo.com vind je bijvoorbeeld allerlei verschillende stijlen overhemden, van chique tot aan casual, perfect voor iedere gelegenheid.

Write A Comment