Laten we eens praten over het kopen van een zonnebril

Een zonnebril kopen is een proces dat ontzettend overweldigend kan zijn. Er zijn zoveel verschillende merken en stijlen om uit te kiezen. In dit artikel bespreken we verschillende soorten zonnebrillen en hun kenmerken zodat jij de zonnebril kan kopen die het best bij jou past.

Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het kopen van een zonnebril. Naast dat je wil dat je ogen beschermd zijn wil je natuurlijk ook dat hij modieus genoeg is. Als je een zonnebril koopt, wil je er zeker van zijn dat deze goed op je hoofd en gezicht past. Dit komt omdat bepaalde brillen er mogelijk niet goed uitzien op bepaalde gezichtsvormen.

Verschillende gezichtsvormen en keuzes

Er kunnen grofweg vijf gezichtsvormen worden onderscheiden die de keuze voor het kopen van een passende zonnebril beïnvloeden. Voorbeelden hiervan zijn een langwerpige gezichtsvorm, een hartvormige gezichtsvorm en een wat meer ovaal gezicht. Anderen hebben een meer vierkant of rond gezicht. Het is slim om dit in je achterhoofd te houden terwijl je kijkt naar verschillende brilmonturen.

Bijpassende monturen

Een paar voorbeelden van zonnebrilmonturen zijn bijvoorbeeld de bekende aviator zonnebrillen, die ook vaak pilotenbrillen worden genoemd. Hiernaast zijn er meer ovale zonnebrillen beschikbaar die meer geschikt zijn voor ronde en ovale gezichten. En natuurlijk kan de iconische cat eye zonnebril niet weggedacht worden in het modebeeld. Deze bril met puntige hoeken zijn onmisbaar voor een meer dramatische look.

Voor ieder wat brils

Kortom, voor het aanschaffen van een goede zonnebril moet je met verschillende aspecten rekening houden. De meest belangrijke hiervan zijn de vorm van je gezicht en het montuur van de bril zelf. Verschillende soorten gezichten kunnen verschillende soorten monturen het best laten uitkomen en andersom. Na deze tips kan jij het kopen van een zonnebril van de zonnige kant bekijken!

Write A Comment