Naast werken, koken en huishouden hebben we niet veel tijd over. Over het algemeen zijn we allemaal altijd super druk, vliegen we van afspraak naar afspraak en zijn we altijd met tien dingen tegelijk bezig. Je wilt dan toch liever geen zorgen hebben over je make-up toch? Met deze tips blijft jouw make-up langer zitten.

Producten die helpen

Als je na een lange dag gelijk door moet naar een feestje en niet de hele avond in het toilet wilt staan om je make-up te moeten bijwerken, zijn primers, poeder en finishing spray je beste vrienden. Het kost misschien een paar minuutjes extra elke ochtend, maar dan hoef je de rest van de er niet meer naar om te kijken! 

Prima primer
Een product wat op de markt is gebracht om je make-up langer te laten zitten is de primer. De eerste stap die je moet maken is een primer op je gezicht aanbrengen, dit is de basis. Een primer vormt een laagje tussen de huid en de make-up en voorkomt dat je make-up spons door je huid wordt opgenomen. Een primer egaliseert de huid, waardoor de foundation en concealer veel beter blijft zitten. Gebruik voor dat je de foundation op doet eerst een concealer voor de rode plekjes en wallen.

Poeder
Nader je de primer, de concealer en de foundation hebt aangebracht aan je gezicht is het belangrijk dat je alles goed af poedert. Het beste is om dit te doen met een setting poeder. Dit is meestal een witte poeder en smelt perfect samen met de kleur van je huid. Je zult merken dat je niet alleen minder foundation nodig hebt, maar ook dat alle lagen zorgen voor een ‘stevig schild’.

Finishing spray
Voor dé finishing touch gebruik je een finishing spray. Deze spray zorgt ervoor dat je poederige make-up er een stuk egaler uitziet. Door de finishing spray blijft je make-up veel langer zitten! Zie het als een haarlak voor je make-up.

Take away
Om er zeker van te zijn dat je make-up altijd perfect is, is het handig om een klein toilettasje mee te nemen. Vul het toilettasje met een flesje foundation, poeder, mascara en eyeliner. Wanneer het nodig is kun je in de pauze even vijf minuutjes de tijd nemen om het een en ander bij te werken. Op deze manier loop je er altijd geweldig bij!

Make-up tips voor iedereen

Met deze bovenstaande tips is het zeker dat je make-up langer blijft zitten en je weet zeker dat je overal op voorbereidt bent! Heb jij nog tips om je make-up langer te laten zitten? Deel het met ons en laat het weten in een reactie!

Write A Comment