Een facelift lijkt een flinke ingreep, maar als jij geen zelfvertrouwen meer hebt dan is het een ingreep die je leven weer op de rit brengt. Het is soms moeilijk om de gevolgen van ouderdom te accepteren. Vooral als je je nog erg jong voelt terwijl je gezicht dit niet weerspiegelt kan dat confronterend zijn. Zo erg zelfs dat je zelfvertrouwen verdwijnt, dat je niet meer straalt en dat je zelfs depressief kan maken. Een facelift is dan een vrij simpele ingreep die je weer doet stralen en die je zelfvertrouwen weer terugbrengt naar een gezond niveau. En, zoals je hier kunt lezen, is deze ingreep veel minder intensief dan je mogelijk zou denken.

Hoe wordt een facelift uitgevoerd?

Er zijn verschillende soorten facelift waaruit je kunt kiezen. De ingreep wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd en duurt niet langer dan 2,5 uur. Het soort facelift dat je kiest bepaalt hoe de behandeling verloopt.

  • De meest simpele ingreep is de S-lift. De huid van de wang wordt gelift en strak getrokken. De gehele procedure duurt ongeveer 1,5 uur.
  • Een MACS-lift duurt ongeveer 2 uur en richt zich op de huid van de wang en het onderliggende steunweefsel.
  • Een complete hals-facelift duurt ongeveer 2,5 uur en neemt niet alleen de wangen, maar het hele gezicht en ook de hals mee.

Wat is het resultaat?

Het resultaat van deze behandelingen is een duidelijkere hals- en kaaklijn, een frisser en jonger uiterlijk het verdwijnen van diepe huidplooien. Je ziet dit al na 1 tot 2 weken na de operatie en blijft dit zien voor 10 tot 15 jaar. Daarna is het mogelijk om de facelift te herhalen, mocht je dit willen. Misschien nog belangrijker is het psychologische resultaat. Je krijgt je zelfvertrouwen terug, mensen vertellen je dat je er goed (en niet moe) uitziet en je voelt je weer jezelf.

De herstelperiode

Na de ingreep heb je uiteraard herstel nodig. Een goede kliniek vertelt je exact wat je wel en niet mag doen. Je zal de eerste dagen na de operatie een zwelling merken en lichte napijn voelen. Hier mag je paracetamol voor nemen. Slaap goed, gebruik een extra kussen en slaap op je rug, doe geen zware fysieke inspanningen en leef gezond. Op die manier gaat de herstelperiode sneller en zal je merken dat je gezicht er snel weer normaal en beter uitziet. Met een facelift breng je de beste kanten van jezelf weer naar voren.

Het verouderingsproces tegengaan

Het resultaat van de facelift blijft 10 tot 15 jaar lang zichtbaar. Als je tijdens die periode goed voor jezelf zorgt profiteer je daar optimaal van. Als je rookt, veel alcohol drinkt, ongezond eet en niet genoeg beweegt, dan versnel je het verouderingsproces. Ook een tekort aan vitamines, dehydratie en stress draagt hieraan bij. Zorg goed voor jezelf en het is niet alleen de operatie die je zelfvertrouwen geeft, maar ook het feit dat je meer energie hebt, dat je je beter voelt en dat je er eer uitziet zoals je je voelt.

Kijk op Skin-surgery.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Write A Comment