Een nagelstyliste draagt bij aan de identiteit van een persoon en is niet zomaar iemand die je nagels een mooi kleurtje geeft. Kun jij niet wachten om jouw creativiteit los te laten op de nagels van jouw klanten? Dan kun je aan de slag gaan als nagelstyliste en een eigen nagelstudio starten. Waarschijnlijk heb je al tijden geoefend of misschien zelfs een opleiding achter de rug, toch zijn er wel een aantal punten waarover je moet nadenken.

Ondernemingsvorm kiezen

Voor je je bedrijf gaat inschrijven bij de KVK moet je kiezen voor een passende ondernemingsvorm. Veel mensen kiezen er voor om als ZZP’er een nagelstudio te starten. Dat houdt in dat je geen personeel in dienst hebt en werkzaamheden zelfstandig uitvoert. Een andere optie is een nagelstudio beginnen onder de koepel van een al bestaande winkel, dit heet een franchisingovereenkomst. Je gebruikt dan hun merk, hun producten en je maakt gebruik van hun marketing.

Vanuit waar ga je werken?

Als je het fijn vind om in een vertrouwde omgeving te werken kun je ervoor kiezen om een nagelstudio aan huis te beginnen. Zo heb geen extra huurkosten of reistijd. Wel heb je dan niet echt een duidelijke scheiding tussen werk en privé. Toch vinden veel starters deze combinatie juist prettig. Een andere manier om snel en eenvoudig van start te gaan is bij de klant langs gaan voor een behandeling.Je hoeft dan alleen de apparatuur mee te nemen en alle benodigdheden aan te schaffen bij een nagelgroothandel of online webshop. Tot slot is het natuurlijk ook mogelijk om een bedrijfsruimte te huren voor jouw eigen nagelstudio. Wel moet je dan letten op de veiligheid van het pand, of je er apparatuur kunt plaatsen en of het makkelijk te bereiken is.

Fulltime of parttime 

Het kan bij het hebben van een eigen nagelstudio lastig zijn om de balans tussen werk en privé te vinden. In dat geval kun je kiezen voor parttime ondernemerschap, echter moet je dan wel voldoende inkomsten behalen. Aan de andere kant kiezen veel starters ervoor om fulltime aan het werk te gaan. Dit houdt bij het hebben van een eigen nagelstudio vaak in dat je werkt volgens het aantal boekingen dat je krijgt per week. Als dit in de toekomst te druk wordt, kun je er altijd nog voor kiezen om taken uit te besteden of personeel aan te nemen.

Write A Comment